2020-12-02 17:13:01

Tjedan školskog doručka

Proslava prvog nacionalnog Tjedna školskog doručka

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka. To je razlog za slavlje! Zato će od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, Hrvatska slaviti nacionalni Tjedan školskog doručka. Ove godine Tjedan školskog doručka proslavili smo 12. - 16. listopada. Tjedan školskog doručka pokrenut je kako bi se podigla svjesnost o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Tijekom tog tjedna škole su mogle pokazati svoje programe doručaka putem uzbudljivih natječaja i promotivnih aktivnosti.

Ispunili smo petodnevni školski izazov!

1.Izradili smo idealni razredni školski jelovnik za cijeli tjedan vodeći se priloženim uputama iz Nacionalnih smjernica za prehranu u osnovnim školama.

2. Naučili smo što sve može uključivati zdravi doručak i provjerili nalaze li se te namirnice na našem idealnom jelovniku.

3. Naučili smo što je i kako se izračunava indeks tjelesne mase (ITM) uz pomoć ITM kalkulatora na stranici https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/.

4. Organizirali smo razredni kviz o tome što se jede za doručak u Našoj županiji!

5. Održali školski natječaj za izradu najljepših plakata na temu zdravog doručka!


Osnovna škola Stari Jankovci